eit.ro
  Home | Aboneaza-te la newsletter | Arhiva Newsletter   
   DESPRE MASINI SI SUFLETUL LOR
S40 S60 S80 V50 V70 XC70 XC90
Nr. 3 / 09 November 2005   

EVENIMENTE
Volvo - partener al inteligentei

 

Prin programul "Volvo-partener al inteligentei", Forum Auto, importatorul autoturismelor Volvo in Romania, s-a implicat activ in sustinerea financiara a pregatirii loturilor olimpice de fizica si matematica a Romaniei. In acest sens, un procent din vanzarea fiecarui autoturism Volvo va fi destinat sustinerii si pregatirii olimpicilor.

Lotul  de fizica al Romaniei s-a intors de la Olimpiada Internationala de Fizica de la Salamanca, Spania, cu cel mai bun rezultat din istorie. Cele trei medalii de aur si doua de argint au plasat echipa Romaniei pe primul loc in Europa si al patrulea la nivel international.

Andrei ANGHEL
, Cristian PROISTOSESCU si Mihai MOLDOVAN au cucerit medaliile de aur, in vreme ce Andrei CONSTANTIN si Bogdan STOICA au revenit in tara cu medaliile de argint.”Este cel mai bun rezultat din istoria olimpiadelor de fizica la care a participat Romania. Am reusit sa invingem toata Europa, SUA si a majoritatii tariilor asiatice”, a spus Adrian DAFINEI, coordonatorul lotului olimpic de fizica al Romaniei la revenirea in tara a echipei olimpice a Romaniei.

Lotul de matematica al Romaniei s-a intors de la Olimpiada Internationala de la Cancun, Mexic, cu cel mai bun rezultat din istorie. Cele trei patru metalii de aur,  una de argint si una de bronz au plasat echipa Romaniei pe primul loc in Europa si al saselea la nivel international.

Lotul de matematica al Romaniei s-a intors de la Olimpiada Internationala de la Cancun, Mexic, cu patru metalii de aur,  una de argint si una de bronz care au plasat echipa Romaniei pe primul loc in Europa si al saselea la nivel international.

  

La matematica, Andrei Kreindler, elev la Colegiul National Tudor Vianu din Bucuresti, a obtinut medalia de aur si este admis la Universitatea Princeton din Statele Unite din prima clasificare.  Tot medalii de aur au obtinut si Mihnea Dragos, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare, Adrian Ungureanu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Traian din Turnu Severin si Andrei Zahariuc, elev in clasa a X-a la Colegiul National Ferdinand I din Bacau. 

Medalia de argint a fost obtinuta de Andrei
Stefan escu de la Colegiul National Tudor Vianu, iar cea de bronz de Marius Pachitariu, elev in clasa a XI-a in Iasi. Coordonatorul olimpiadelor de matematica si al delegatiei Romaniei este Radu Gologan, profesor la Facultatea de Automatica , Universitatea Politehnica Bucuresti, si cercetator gradul I la Institutul de Matematica. Fost olimpic international in anul 1970, isi dedica sase luni in fiecare an pentru pregatirea olimpiadelor si a loturilor.  

„In acest moment Romania are o cota excelenta in astfel de competitii”, spune profesorul Radu Gologan. Din echipa au mai facut parte si profesorii Mihai Baluna de la Colegiul National Mihai Viteazu si Cristian Alexandrescu, profesor la liceul teoretic Ion Creanga.  De remarcat este si contributia profesorilor Mircea Becheanu de la Universitatea Bucuresti si Bogdan Enescu de la Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzau. 

In acest an am obtinut unul dintre cele mai bune rezultate din istoria olimpiadelor de matematica la care a participat Romania., a spus profesorul Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematica al Romaniei. In clasamentul neoficial pe medalii, pe primul loc s-a clasat China cu cinci medalii de aur, urmata de Romania, SUA si Rusia cu cate patru si Coreea de Sud cu trei medalii.Forum Auto, importatorul autoturismelor Volvo in Romania, s-a implicat activ in sustinerea financiara a pregatirii loturilor olimpice de fizica si matematica a Romaniei. In acest sens, un procent din vanzarea fiecarui autoturism Volvo va fi destinat sustinerii si pregatirii olimpicilor.

„Valorile umane reprezinta centrul filosofiei Volvo. Brandul Volvo insumeaza produsele Volvo, cultura Volvo si filosofia Volvo. Iar toate acestea sunt construite in jurul valorilor umane. Sustinerea adevaratelor valori din spatiul public romanesc este una dintre principalele componente ale puternicei noastre implicari in social. Pentru familia Volvo din Romania este o adevarata onoare sa se implice in sustinerea loturilor olimpice ale Romaniei”, a declarat doamna Lavinia Huidan, presedinte EIT-Forum Auto.

”Volvo, partener al inteligentei” este unul dintre programele sociale demarate de Forum Auto, scopurile acestuia fiind sustinerea si promovarea adevaratelor valori ale Romaniei. In acest scop, un procent din vanzarea fiecarui autoturism Volvo va fi destinat sustinerii loturilor olimpice.


Pe langa implicarea in sustinerea financiara a loturilor olimpice ale Romaniei, Forum Auto a demarat proiectul „Volvo pentru Succes” prin care isi propune sustinerea tinerilor care au absolvit orice forma de studii post-universitare, MBA sau au terminat facultati de renume din strainatate cu 1.000 euro la achizitionarea unui autoturism marca Volvo.

Forum Auto, importatorul autoturismelor Volvo in Romania, s-a implicat activ in sustinerea financiara a pregatirii loturilor olimpice de fizica si matematica a Romaniei. La revenirea in tara a celor cinci olimpici ai Romaniei, Forum Auto a organizat o masa rotunda la care au participat si personalitati ale vietii publice romanesti.

 

 

 

 

 

 

 

 


« inapoi
Forum Auto Showroom
Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 165-169, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021-319.06.42, Fax: 021-319.06.45
office@eit.ro
www.volvocars.ro